Pin It

Widgets

Math Modern .

Bissmillahirrahmanirrahim

* bermonolog bersendirian   "Alamak dah pukul 1030, program start pukul 11, haihh tak study apa lagi ni "
Laju je kete meluncur meredah alam. Sesampainya di sekolah terus park tepi bangunan bilik guru.

" Madiey, hampa semua kat na?  Yan dah sampai dah ni."
" Ni kat tingkat dua, datang lah"
Melangkahnya kaki aku ke bilik guru semunya kalut buat ulangkaji masing masing
" Haii yannnnn" terpa Aisyah dan Husna  memeluk aku. Dah lama kot tak jumpa dengan depa
"Ambil soalan tuh dan jawab, cepat" gesa Husna
Aku memerhatikan setiap soalan soalan tu, gurllpppp. Diam seribu bahasa
"Boleh ke aku nak buat ni, haiih nampak senang tapiii ... " mencapai pen dalam beg terus buat jawapan di kertas kosong. Soalan pertama, aku dah hampeh dah.
"Erk Madiey, accene ni ? hehe Aduh lupa laa"
"Macam ni bla bla bla bla "
" Ohh senang , senang senang "



ce try calculate


Kemudian buat soalan seterus dan seterusnya, soalan silmultaneous equation pun boleh lupa nak buat macam mana, hehe. Apelahh aku ni, but then Alhamdulillah ingatan makin ingat dan ingat cuma formula ja dok meraba raba tak ingat.

Program adik adik tuh dah mula awal lagi pukul 8 macam tuh tapi kami punya program pukul 11. Rasanya cikgu lanjutkan kepada pukul 1130 then rehat setengah jam, maka bermulalah program kami. Buat di kelas masing masing. Kami yang fasi ni ada 6 orang setiap orang dapatlah anak buah 8-10 orang macam tuh. Tapi kami bergabung dua dua. Haha supaya nanti ajar adik taklah dok merepek sorang sorang ada juga kawan nak guide.

Bytheway, best, bila belajar  matematik balik. Sebab ia akan asah minda, leraikan permasalahan soalan tersebut. Dulu dulu ingat lagi macam mana cikgu bagi latihan matematik, perghhh banyakk kot. Hari hari buat, sampai naik loya haha then bila dah biasa, nak jawab pun dah jadi senang. Alhamdulillah. Ada usaha adalah hasilnya.

Gambar sampingan

#Jazakallahukhairon kathira atas kerjasama anda semua.
Kredit to them ; Amirul, Azmil, Husna Najwa. Zarifah Madihah dan Aisyah
________________________________________________________________________________
Bila dah lama tak jumpa rasa lain pula bila jumpa. Cara tak banyak berubah. Mohon jadi reunion kita buat pertama kalinya; dah orang Medic Mesir balik, bila lagi nak buat. Inshallah


1 comment:

NoorVictory said...

Saya sangat lemah bila sampai bab kira-kira -_-"