Pin It

Widgets

Royal Debate 2012

Bissmillahirrahmanirrahim



 USIM A vs UIAM A
(peringkat Final)

For the first time, aku mewakili universiti untuk debat arab. Dan tak pernah pun mewakili debat arab di peringkat sekolah, waktu tamhidi je dulu pernah masuk, tapi main-main je masuk sebab tak tahu sangat caranya. Apa-apa pun memang tidak terungkap kemanisan dan kepahitan dalam mengharungi hari-hari latihan dan pertandingan perdebatan, rasa hampir sebulan bersama mereka.

Pagi petang siang malam mencari bahan dan isi-isi perdebatan, sparring dan begitulah hari-hari seterusnya sehinggalah tiba hari pertandingan di USM. Menangis atas kemenangan dan kekecewaan atas kegagalan menjadi adat tradisi dalam pertandingan. Semangat berkumpulan sangat perlu dan harus kuat; 'Trust to each others' and 'Trust yourself' sangat penting.


Banyak manfaat yang aku dapat, biar aku senaraikan :
1) Banyak vocab arab baru yang aku dapat * itu sudah semestinya lah kan*
2) Banyak issues yang aku tahu
3) Tahu struktur pendebatan yang sebenar
4) Tahu tahap bahasa arab aku *rasib?jayyid?jayyid jiddan?mumtaz? HAHA, which one is I'm?*
5) Dapat memasyarakatkan diri dengan students U yang lain
6) Dapat banyak pengalaman ~


Emm rasa macam banyak lagi benda yang aku dapat tapi entahlah tak dapat nak di ungkapkan dengan kata-kata.Anway, thanks alot to all arabic debaters dan juga pendebat BM & BI yang senantiasa memberikan semangat kepada kami. Tahniah di atas kejayaan buat pendebat USIM A dan usaha lagi yang tak dapat ke peringkat seterusnya. USIM menjadi hebat bila adanya anda semua.  Syabas di ucapkan :)


Pusingan yang ke-5
USIM B vs UNISZA B


USIM A vs ( tak ingat dengan U mana)


Ust Syafwan sedang menerangkan konsep usul semi final


USIM A prepared for semi final


Setiap jaulah biasa diadili oleh 3 orang juri


Ustaz Hamadallah& Ustaz Syafwan


Pendebat BM banyak bantu kami untuk fahamkan konsep



BERTEKAD TERBILANG !

CREDIT TO ;
Ustaz Sofwan,
Ustaz Hamadallah
Ustaz Ahmad
Ustaz Hassan
Alumni USIM ; Abang Izzat &Abg Hisyam

(USIM A)
Kak Maisarah
Kak Faezah
Kak Maziyah
Abang Zulfirdaus

(USIM B)
Nurul Asma
Adibah
Anis
Izyan

(RESEARCHERS)
Kak Syakirin
Fatin 
Amira
Azila
Adik Amira
Taqiyuddin


Students UNIMAP
banyak membantu kami dalam istilah-istilah Arab


Jazakallahukhaironkathira yang tidak terhingga buat mereka semua termasuklah kepada sesiapa yang pernah membantu dan memberi dorongan kepada kami.
Barakallahufikum
Maaf atas segalanya

ibtisam92
^^

2 comments:

ReYnn said...

hebatlah korang!!
kalau ade peluang,nak join jugak satu hari nanti =)

I B T I S A M said...

boleh boleh
kami memang tgh mcari pelapis bahasa arab, ha debat NC tak lama dah , nanti boleh laa wakil fsu :)