Pin It

Widgets

Kelas 5 : Oh kita sama :)

Bissmillahirrahmanirrahim

Sebelum aku pergi ke pejabat sekolah untuk menghantar buku ringkasan mengajar , aku menunggu seorang ustazah di tepi kelas darjah 4 Proaktif. Sempat juga aku bersembang dan beramah mesra dengan seorang ustazah di situ, dia pun hendak ke pejabat juga :) 

"Kak ni lepasan U mana?"
 ( dia lebih suka bila aku panggilnya " KAK" )

"Kak dari UIA" 
(dia tersenyum melihat aku)

" oo kos pa ? "
( sangat curious waktu ni )

" kos psychology , sekarang pun kak sambil sambil mengajar dan tengah tunggu kerja yang berkaitan dengan kos kak , adik ?"

" oo ,  saya syariah dan undang-undang  kat USIM,kak sek menengah kat mana dulu ?"
( biasa la baru kenal , sure banyak soalan nak tanya )

" DMW , kepala batas , adik tau x ? "
( mukanya mengharap supaya aku tahu akan sekolah tersebut)

"HAHA,of koz saya tahu sangat , saya sekolah tu jugak dulu "
( HAHA , tergelak aku mendengarnya)

" laa yaka , kiranya kita datang dari satu kawah la nih  "
( mukanya penuh keceriaan; kawah means satu tempat)

" ha laa kak , tak sangka noh , sure kak kenal sangat kan dengan guru disiplin DMW ? "
( tetiba masuk cerita pasal guru disiplin , kalu nak tahu dia pelajar DMW yang sejati ke tak , kita test dengan "kenal tak guru disiplin ", haha)

" mau taknya , ustazah tuh dah lama duk pegang jawatan guru disiplin , dia seorang ja boleh kawal budak budak nakal "
( with a grin smile)

tergelak kami bersama , sambil sambil mengingat memori dulu kala, Guru disiplin sekolah aku la yang paling famous kat situ , so no wonder la kakak-kakak& abang-abang senior yang lama adik&adik junior yang baru pasti kenal dengannya.


| haishhh , rindu la pula kat sekolah :) |








ibtisam92
^^



2 comments:

amal said...

Hehe , nak nyebok sat.
saya pun rendu sekolah lama saya , TAMAN JELUTONG , haha

I.B.T.I.S.A.M said...

:)

menyebok la cik amal.
haha dia pun naknak gak noh