Pin It

Widgets

perjalanan kehidupan

Bissmillahirrahmanirrahim

Alhamdulillah, saat saat yang di nanti nantikan oleh aku untuk pulang ke pulau pinang yang di cintai akhirnya, sudah tiba masanya. Fi yaumil sabtu , my parents took me at nilam court, I never thought that, my grandparents follow too to join my family to greet me, whoa, so appreciate it.
I had told to my father, that I have many boxes it's about 6 boxes for books and two luggage bags and other small things. Bu , my father did not believe me , maybe he thought I lied him , haha , I believe he was finally :)

Then , my family arrived at hostel nilam court about 1.30pm. The ambience's quite lonely, huhu.Then I invited my father to come at second floor ( my house ) took all my things there. My father was surprised with my goods , HA-HA, I saw him , and I laughed ( am I naughty  ? )

" tu diaaa , barang along beranak pinak habes , awat jadi banyak sangat ni ? " ( ni cara orang utagha cakap, maksudnya bukan beranak pinak dapat anak , tapi beranak pinak di definasikan banyak )
air muka ayah aku penuh dengan terkejutan yang tidak di sangka sangka

 "kalau macam tuh la abah tau ,boleh la abah pesan lori sebuah untuk along " sambung abah ku 

My father drives here with branded unser. You can imagine it , both my grandparents came along too, then plus with my two mothers and one younger brother.the space are inadequate as was added by their things too.Ooohh ! rather narrow and uncomfortable for me to get my seat. but never mind.

At length, abah aku la yang mengemas dan menyusun ke semua barang barang aku ke dalam kereta yang bersederhana kecil besar itu, biarlah abah aku yang mengemas, dia lebih tahu cara penyusunan yang lebih baik :) dan kami semua dapat dapat duduk dengan selesa even luansnya tak la seluas sangat, seat belakang, dan separuh barang aku. 

Kami bertolak pulang ,dan menginap di Hotel Sri Petaling Jaya sebelum terus ke Pulau Pinang. Semasa perjalanan, aku dan adik aku lah yang paling hingaq dalam kereta , berkongsi pengalaman yang pelik pelik, haha, kelakar,nice day with my great family.
Moga Allah permudahkan urusan kami sekeluarga


Uhibbu usrati lillah
(*-^)

ha sebelum tuh , before kami arrives ke hotel , abah aku saje bawa kami semua g jalan jalan ke masjid putrajaya, katanya , my grandparents nak tengok. tak besa jejak lagi ke sana. Sewaktu aku berjalan jalan bersama tok aku , tetiba ada seorang wanita yang datang menghampiri aku saraya berkata

" don't you know where the ladies prayer site ? "

ha , mula mula aku tak pasan , haishh dia nih cakap dengan sape , aku ke ?

" you talk with me ?"

" yes  "

" oh , what's your question ? "

then dia ulang semula

" Oh , there " ( sambil jari telunjuk aku menghala ke sana )

" May you guide me please ! " * with blushing face *

" oh yes totally I may help you my pleasure : ) "

aku pun berjalan la bersamanya , I told my mum I want to guide this women.sambil kami berjalan , kami pun berborak borak seketika

"Where you came from ? "


" Pakistan. you ? "


"waoow,I'm from Penang, you're in holiday right now ? "

" Oh no , I am not a tourist , I work at Kuala Lumpur , and I stay here for several years , but this mosque are not familiar with me"

" Ok , I see, are you came  here alone  ? "

" No , I came with my daughter , but she had gone there. I park my car in a distant place . what 's your name ? "

" my name is Izyan "


" Nice name "


" Thank you , you ? "

haha , aku dah tak pasan dia sebut ape ntah nama dia

" Where you are studying ? "


" I am studying  at Usim . currently I had finished my foundation there "

" Yes I know that Uni , my son study ..... ( aku tak bape nk ingat ) "

then , dah sampai ke tempat solat wanita , terus dia menyalami aku

" Thanks nice girl, nice to meet you here "

" welcome , see you again "

" InsyAllah "

I thought dia nak cakap arab dengan aku, tapi nasib baik la BI, boleh la aku gagahi untuk bercakap. Jika arab, agak malu bagi aku takut nanti dhomir entah mane la aku letak ,dan dia pun tak bape nk faham ape je aku cakap, mesti jadi cerita lawak pulak kan.
 Itu aje kisahnya.


ibtisam92
^^

2 comments:

hafizah n hanisah said...

besnya yan...
dh abis asasi...
doakan ana nk final exam ni...
tket flight ana 27 julai.
see u,insyaallah...

HUMAIRA' said...

fizah :) good luck
I wish you be the best for you final examination
hope you may do it very well
inshAllah

*taksabarnkjumpekamu*