Pin It

Widgets

Palace of Justice

Bissmillahirrahmanirrahim

kembali balik pada kisah aku di kampus :)
se"busy-busy' mana pun aku di kampus ,TSU pasti akn buat program for this second semester. Today , kami jalanjalan di sekitar Putrajaya di KUALA LUMPUR, of course la kan, bandar yang gah dengan pembangunan , kemewahan, kacantikkan , keselesaan , keberandaan , dan sama kalimah dengannya .

jadi aku kat sini bukan nak cerita panjangpanjang , aku buh gambar ja, cukup lah ia menceritakan segalannya :)

let's see !


dalam bas :) bertolak pukul 8 lebih


jauh sungguh perjalanan dari Nilai ke Putrajaya
haha , emm tak la jauh sangat ade lah dalam 45 minit mcm tuh :)


saya duduk di kerusi belkang sekali :) jadi sempat lah aku snap some pictures for amazing places 
ini bangunan DEPARTMENT OF CIVIL AVIATION


ha ini aku tak perasaan bangunan apa
:(



Alhmdulillah dah sampai :)
PALACE OF JUSTICE


ha tu diaaa , lawatan kami buat pertama kalinya :)


Istana Kehakiman berhadapan dengan Masjid Sg . Besi
sangat mengagumkan struktur binaannya




ha ini pulak bukubuku law, d perpustakaan dalam palace tuh
sangat besar. kat sini jugak tempat hakimhakim Malaysia nak buat rujukan.library-nya sangat besar,kalu tak silap ada puluh ribu bape nth buku law kat sini. tak ingt~~


ha ini lagi bukubuku. sape yang betulbetul minat sahaja nak jadi lawyer baru layak pegang bukubuku sebegini, kalu aku tak kot 


edisi terbaru:)


::JUSTICE HALL OF FAME::
d muzium istana kehakiman



gambargambar hakimhakim


replika batu bersurat

ok cukup la tuh untuk gmbar  di Istana Kehakiman, jum !! gambar di Taman Warisan


di sekitar kawasan taman tersebut :]




 rasa mcm sedap ~~tapi tak makan pun,heee


ayuh! kita berjalan lagi , melihat buahbuahan tempatan ^^

then, seterusnya , wa ba'da zalik di Taman Botani :)



d jambatan :)




subhanallah :) 



hee  :)


bunga orkid la !
MasyAllah ~

dan banyak lagi pictures yang aku snap, kawasan yang tertarik menarik hati aku untuk menghayati keindahan alam semulajadi. semuanya itu kebesaran Ilahi
::SUBHANALLAH , MASYALLAH::

dan lastly , 





.......
the end


No comments: