Pin It

Widgets

muqabalah : temuramah

Bissmillahirrahmanirrahim


Muqabalah yakni temuramah ,
 adalah sebahagian assignment aku ,yang diberi oleh Ustazah Mina kepda pelajar2 TSU tempoh hari untuk disiapkan dalam masa mid sem break ini.
Aku mencari-cari insan yang bakal aku menerjah dan menyoal serta menemubual dengan berbahasa Arab :)
 perghh ayat aku bukan main ape lgi kan? hehe

entah ape yang aku akan menyoalkan kepda insan yang ku cari itu
mulamula terasa di hati nk menemubual ustazah aku di DMW 
tpi fikirfikir balek rasa mcm ngeri je pun nk g tanya,
haha, bhsa arab aku yang terkontang kanting lagi ni ,
 dh nk g soal dan temu ramah orang yang mengajar aku , 
tak terdaya aku untuk lakukan semua itu :)
[ayat pasrah ]
ye la . 
nanti kecewa pulak dia bila tgk ank murid nya sendiri yang masih tak fasihfasih cakap arab , *AKU LA TUH*
bukan apa, segan+malu+tersa lemah nya diri aku
hah! mcammacam perasaan aku di kala itu ~~


[haisshh, ngadangada la aku ni menngis pulak ::'AWATIF::]
hehe
*SAJE JE*

then , terfikir balek , aku kena gak buat temuramah secepat mungkin
masa hnya seminggu
makan+minum+tidur+hangout+solat+belajar+bacabuku+ em apa lgi ?
sehari hari aku lakukan
dah sampai hari RABU
terus tukar hati
nk temuramah dengan seorang adik junior yg muda dua tahun dari aku
sekarang dia FORM 4,
Atas dasar dia itu seorang peljar yang sangat terer Arab , dan
dia adik kepada kawan baik aku
sangat mudah aku nk berkomunikasi dan ber'wawancara'  bersamanya
tajuk aku pilih untuk berbeual dengannya pun quite easy wa sahl
senang je kerja aku 
^^
some of my friends , they know what the easier  matter I  made to complete this assignment lastnight
:]
hehe


dan akhirnya , assignment MUQABALAH aku dh siap !
alhmdulillah


note :
to - HANISAH , thank you very muchmuchmuch :) ,you are too funny and much sense humour to me,:)) childish ~ you are the one who being a cooperative person  to me , and ease  my work to complete my assignment

JAZAKILLAHUKAIRONKATHIRA
MAY ALLAH BLESS YOU IN YOUR LIFE (,")INSHALLAH
AND I HOPE YOU MAY ACHIEVE WHAT YOU WANT TO BE ONE DAY
AMEN




nah! ambik! kak bagi kat nisah TERIMAKASIH AWARD utkmu
hehe


bersama




loves crab! :D



:::END:::


Ibtisam92
^^


4 comments:

cahaya kesayanganku (NHY) said...

AIWAHHH...!!!!!
mabruk2...
nisah...sampaikan slm nani kt dye erk....
troskn bckap dlm arb bil fushah...
i'Allah bittaufiq wannajah...

HUMAIRA' said...

nani !
i am missing you :)

hehe :) inshAllah

cahaya kesayanganku (NHY) said...

yan !

missing you to so much :)

Allah sllu nngikat hati2 kita dlm jln tarbiahNya..

amenn...

HUMAIRA' said...

aminn ya Rabb :)

* seriously i am missing you deeply *
hehe
mcm mlmpau je an haha