Pin It

Widgets

khayalan, fantasy

Bissmillahirrahmanirrahim


khayalan, wanita suka berkhayal , it is the true fact not contra ok . and i am also always being like that, ok for example
just listen to a song , we especially a women , we will dreams with  fantasy depand on that lyrics , oh it is waste our tyme right  ? yeah ! but that is the one of women's behaviour .

jadi , ( bahasa melayu la plak, senang nak tulis , hehe )
jadi , bila seorang wanita di beri pengharapan oleh seseorang  insan ,  terutama lelaki , maka wanita itu mudah terjatuh hati , senang sangat kan wanita itu untuk berjatuh cinta  means " cintan-cintun". dan wanita itu sangat lemah  untuk mengwal 'awatifnya. segelintir sahaja wanita yang mampu untuk mengwal perasaan sebegitu , jadi itu lah masalh hari ini , bernanah telinga kita dengar masalh sosial yang dihadapi oleh remaja sekarang, tambah-tambahan ber" couple" cukuplah bila si jejaka mengatakan " i love you " " awaklah perempuan yang paling baik yang pernah saya kenal" dan banyak lagi ayat-ayat pasrah ( ini bahasa yang aku selalu guna) tak pun ayat2 jiwang karat ,

kalu bagi aku naik meluat gak bila orang bercinta bagaikan nak rak , means that  ye la mengalahkan orang yang sudah berakad nikah  ataupun yang sudah bergelr suami isteri,walakin si pasangan tersebut belum bernikah lagi , sudah pelbagai perkara yang mereka lakukan , oh ! Ya Allah jauhilah aku dengan perbuatn keji sebegitu , aku tak  mahu tergolong dalam golongan tersebut.aminn.

jadi bagi si wanita termsuk juga diri ku yang suka melayan perasaan dan emosi , pandai2lah manage masalh tersbut. Adakah kwan, parents, cikgu, diorang ini boleh  bantu kita nak kwal sifat 'awatif tuh ? boleh ka? rasanya mereka boleh membantu kita dalam menangani sikap tersebut tapi mereka hanya mampu untuk memberi nasihat dan guidance , kita sahaja yang bergerak untuk kita mengwal sikap sebegitu , tak begitu ke ? sape lagi yang nak ubah diri kita jika bukan diri kita sendiri ? jadi diri kita perlu kuat .kuat sangat sangat dan tersangat, kerna kita BERAWATIF , kita  yang bergelar wanita inilah yang menjadi mangsa. eh bukan mangsa makan haiwan karnivor  ye , haha mangsa mnejadi fitnah dunia, dan mangsa  lelaki-lelaki yang jahanam untuk mengjahanmkn diri kita.

ha korang dan korang yang membaca post ini jangan salah tafsirkan ayat saya, i doesn't means that perempuan itu perlu menjadi ganas dan ksar tapi  sikap seorang wanita itu yang lahirnya dari azali lagi yang lemah-lembut, pemalu dan ayu  perlu dipelihara , cuma kita perlu mengawasi sikp 'awatif ini , kerna impaknya sangat buruk bila mana si wanita itu berlebihan dalam perasaan dan emosinya atau lebih known lagi " 'awatif "







(*.*)

itusahaja
ibtisam92

No comments: